Over mij

geboren en getogen in Antwerpen, 1988

Op mijn negentiende begon ik aan de filmschool in Brussel - knalgroen achter de oren en zonder groot plan, enkel gedreven door een onbedwingbare fascinatie voor mensen en hun beweegredenen. Ik ontdekte er mijn passie om mensen in hun meest eerlijke en pure vorm aan zichzelf en elkaar te laten zien, omdat ik besefte dat de meest verschillende mensen en werelden in essentie gelijk zijn. Tenminste, als we voorbij elkaars facades durven kijken. Daar zijn we tenslotte op ons schoonst: 'in onze pure'.

De interviews die ik als reporter aanvankelijk enkel voor televisie deed, bleken veel meer dan enkel een tool om het verhaal van het programma te dienen. Keer op keer betrapte ik (en mijn werkgever - sorry) mezelf erop veel meer te vragen en te zijn dan een standaard reporter. Naast het verhaal dat we voor de reeks nodig hadden was ik eigenlijk veel meer begaan met, en op zoek naar, de persoonlijke verhalen van mijn personages. Niet zelden viel een personage mij na het draaien dankbaar in de armen voor het luisterend oor en de waardevolle reflectie die ik hen had gegeven - hier was duidelijk iets meer aan de hand dan enkel televisie maken. In plaats van mij te conformeren aan de doorsnee reporter, besliste ik om mijn koers te keren: van nu af aan zou ik op zoek gaan naar de meest persoonlijke verhalen. En niet alleen meer om daar de kijker mee te dienen, maar ook de mensen zélf. Ik ben breidde mijn talenten en kennis verder uit naar meerdere gebieden en sectoren. Zo komt het dat uit eenzelfde liefde zoveel verschillende vormen zijn geboren. Wie weet wat er nog allemaal mijn pad komt kruisen?


Ik besefte dat de meest verschillende mensen en werelden in essentie gelijk zijn. Tenminste, als we voorbij elkaars facades durven kijken. Daar zijn we tenslotte op ons schoonst: 'in onze pure'