pers

publicaties & interviews

Van Gils & Gasten

Tafelgesprek 2015

Lieven nodigde mij uit in het kader van mijn bijdrage aan het boek #seksisme, met de vraag of feminisme anno 2015 nog wel nodig is.

"Seksisme is voor mij even veel een mannen- als een vrouwenzaak. Beide sekse hebben even veel behoefte aan emancipatie en bevrijding van de genderkeurslijven waarin we ons vandaag gevangen voelen."

Nieuwsblad Magazine

Interview 2015

Samen met enkele toonaangevende vrouwen werd ik gevraagd om mijn hedendaagse blik op en bijdrage aan 'Het nieuwe feminisme' toe te lichten.

"Ik geloof in een domino-effect: als één iemand de moed heeft om zichzelf te tonen zoals hij of zij écht is, dan inspireert dat anderen om hetzelfde te doen. Als ik dat effect kan hebben met mijn werk, dan ben ik geslaagd."

Knack

Interview 2015

Mijn blik op feminisme vandaag.

"Vrouwen identificeren zich niet met het beeld dat ze overal tegenkomen van vrouwen. Ik vind het boeiend om daar iets tegenover te plaatsen. Niet vanuit boosheid, wel vanuit een zachte, verlangende plek om mannen en vrouwen te verbinden. Ik geloof oprecht dat feminisme een strijd is voor mannen en vrouwen. Ik denk dat mannen ook feestjes gaan bouwen als ze zonder taboe kunnen zeggen: 'Ik. Strijk. Graag.'"